Schouder Spreekuur in ZMC en polikliniek Saendelft
Sinds mei 2008 heeft het Zaans Medisch Centrum (ZMC) een schouderpoli. Initiatiefnemers Rob de Boer (Fysiogroep Zaandam) en Erik Peter Niesert (Fysiotherapie FIT Krommenie) hebben met Bart Jacobs (specialist in echografie) en Dhr. K. Styblo (orthopeed ZMC gespecialiseerd in schouders en knieën) deze poli opgezet.
Voor schouderklachten kunt u terecht op schouderspreekuur van het Bewegingscentrum ZMC. Het schouderspreekuur is multidisciplinair. Dit betekent dat u door meerdere behandelaars gezien wordt op één dag. Er wordt een röntgenfoto gemaakt van de schouder. U wordt tijdens het spreekuur onderzocht door een fysiotherapeut gespecialiseerd in schouderklachten. Daarna gaat u naar de orthopeed, die aan de hand van de bevindingen van de fysiotherapeut en de röntgenfoto bekijkt wat de juiste behandeling is. Soms wordt ook een echo-onderzoek van de schouder verricht. Hiervoor wordt een afspraak gemaakt bij de radioloog. Na uw eerste bezoek gaat u met een behandelplan naar huis. Dit kan bestaan uit de volgende onderdelen: Fysiotherapie, cortison-injecties, hyaluronzuur-injecties, shockwave-behandeling, operatie of een combinatie daarvan.

Een afspraak, met een verwijzing van uw huisarts, kunt u maken tussen 8.15 – 16.45 uur op telefoonnummer (075) 650 12 65.

Huisartsen en specialisten
Met vele huisartsen en specialisten in de regio Zaanstreek Noord en Kennemerland Zuid hebben we goede contacten. Grotendeels is dit mogelijk gemaakt door de vele netwerken waarin onze fysiotherapeuten in zijn vertegenwoordigd. Maar ook op individueel niveau is goed overleg mogelijk en aanwezig. Door de bekende aanspreekpunten wordt een snelle besluitvorming mogelijk gemaakt.